Kategóriák
Kiemelt termékek

Sólyomszem

Az éleslátás köve

Hozzárendelhető:

Csakra: szakrális csakra, homlokcsakra

Csillagjegy: Vízöntő

Kínai csillagjegy: Tigris

Elem: levegő, némi föld

Szín: kékes, kékesfekete átlátszatlan

Mineralógia: a sólyomszem hidrotermális- metaszomatikus úton jön létre a krokidolit (feketéskék azbesztrostok) megkövesedése útján. E folyamat során a kvarc szilárdan magába zárja a krokidolit rostos kristályait.

Sajátosságai: ez a kő elsősorban raktároz. Felvesz minden felesleges energiát, így minden területen alkalmazható, ahol túlteng az energia. Emiatt csak rövid ideig szabad használnunk.

Gyógyhatása: már a nevéből is kitűnik, hogy ez a kő hatással van a szemre, valamint a fej egész területére.
Használhatjuk minden szemproblémára, illetve a szem túlerőltetéséből eredő fejfájás kezelésére. Lelki síkon is kapcsolatban áll a szemmel. Képessé tesz a szellemi áttekintésre, távolságot tartva az eseményektől. Segít, hogy a zaklatott helyzetekben megőrizzük nyugalmunkat, higgadtságunkat, ne veszítsük el rálátásunkat. Ilyen módon a stresszes helyzetekkel is könnyebben elbánunk.

Mitológia: kerekre csiszolás esetén a kvarcba zárt, selyemszerűen csillámló azbesztrostok szemre emlékeztető fényjátékot produkálnak. Erről kapta a kő a nevét, és ezért is tulajdonítottak neki szemgyógyító erőt már a legrégebbi idők óta. Emellett a középkorban rontás és démonok ellen védő amulettként is használták.

A termékek megtekinthetők itt->

 

Gyógyítóásvány © 2014