Kategóriák
Kiemelt termékek

Smaragd

A frissesség köve

Hozzárendelhető:

Csakra: Szívcsakra.

Nyugati csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg, Nyilas, Halak.

Kínai csillagjegy: Kígyó, Bárány, Kutya, Patkány, Nyúl

Elem: föld

Szín: smaragdzöld.

Mineralógia: magmás úton jön létre pegmatitokban, vagy metamorfózis útján berillium- és krómtartalmú kőzetek érintkezési zónájában.

Mitológia: Európa és India ősi kultúráiban a smaragdot a Merkúrral, az istenek hírnökével és az utak, az álom és az alvás istenével hozták összefüggésbe, így egyben az isteni intuíció és előérzett kövének is számított. Az ókorban szemgyógyításra használták, a középkorban pedig Hildegard von Bingen szerint "az ember minden bajára".

Gyógyhatás: javítja a látást, orvosolja a melléküreg- és a felső légúti gyulladásokat. Erősíti a szívet, serkenti a májat, méregtelenítően hat, enyhíti a reumát, erősíti az immunrendszert és elősegíti a fertőzéses betegségekből való felgyógyulást. Különösen nagy befolyással van a szemre, kötőhártya-gyulladás, véraláfutások, fáradtság, szürke és zöldhályog, a jó látás megőrzése, a szemgyulladások és a szem fertőzései egyaránt hatáskörébe tartozik. Hatással van minden gyulladásra, gyulladásos vagy fekélyes folyamatokra. Gyenge emlékezet, feledékenység, szédülés, egyensúlyi és mozgászavarok esetében, a vitalitás fokozására, alacsony vérnyomásnál, a méregtelenítés javítására, az immunrendszer erősítésére,  fejfájáskor, reuma esetében, fájdalomcsillapításra, a pajzsmirigy fokozott működésekor, álmatlanságnál, a nyirokkeringés serkentésére, égési sérüléseknél és a vitaminfelvétel javítására is használható.

Lelkileg: a sorscsapások leküzdésében segít. Kiegyenlítettséget és nyitottságot hoz, elősegíti a pihenést, feltöltődést és regenerációt. Intenzív életre és annak élvezetére sarkall.

 

 

Gyógyítóásvány © 2014