Kategóriák
Kiemelt termékek

Rózsakvarc

A szerelem köve

Hozzárendelhető:

Csakra: szívcsakra

Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg

Indián csillagjegy: Harkály

Kínai csillagjegy: Kígyó, Bárány, Kutya

Elem: levegő (némi föld)

Színe: halvány rózsaszín átlátszó, áttetsző

Mineralógia: a rózsakvarc primer elv szerint, friss pegmatitokban jön létre, és ennek megfelelően durva tömegeket alkot. Csak nagyon ritkán hoz létre kristálycsoportokat hidrotermális képződés útján.

Gyógyhatása: a rózsakvarc a legismertebb kövek közé tartozik, s ennek talán sokoldalú hatása a magyarázata. Viselhetjük testünkön, de elhelyezhetjük a minket körülvevő térben is.
A lelki terhek megszüntetése, a vízerek leárnyékolása, mágneses mezők abszorbeálása, használhatjuk kelések ellen, megszünteti az agressziót erőszakos jelenetekkel tarkított rémálmok esetében. Vérszegénység ellen, angina pectoris (szívtáji fájdalom) esetében, félelmi állapotokban, segít a harag feldolgozásában, erősíti az ereket, segít asztma esetében, nyugtatja és enyhíti a kedélyállapotot. Mozgási és egyensúlyi zavaroknál, vérömlenyek, kék foltok ellen, vérbetegségeknél, vérrák (leukémia) esetén is, petefészekgyulladásnál, petevezetékgyulladásnál, vastagbélbetegségeknél, női betegségek esetén, termékenység fokozására, érzelmi ridegség ellen, izgatottságnál. Javítja a szövetek vérellátását, visszaadja a lelki egyensúlyt, erősíti a szívet, megelőzi a szívbajokat, aktiválja és harmonizálja a szívcsakrát szívrohamnál, szívritmuszavaroknál.
Növeli a bátorságot, fokozza a szeretetet, szerelmi bánat ellen, menstruációs zavaroknál, migrénnél, negatív rezgések és energiák ellen. Erősíti az idegeket, fokozza a romantikát, alvási zavarok, álmatlanság esetében és segíti az alkotó gondolatokat. Hatásos idegfeszültség esetén. Elbizakodottság ellen is hatásos.
Fokozza az önmagunk iránti szeretetett, megerősíti a szívet, a szeretőkészséget, a romantika iránti érzéket és vágyat.

Mitológia: évszázadok óta tekintik a termékenység kövének, éppúgy használták női betegségek és szívpanaszok gyógyítására - utóbbi esetében a tényleges mellett átvitt értelemben is, azaz szerelmi varázslatokhoz.

A termékek megtekinthetők itt->

 

 

Gyógyítóásvány © 2014