Kategóriák
Kiemelt termékek

Kristályvíz

A kristályvízről röviden

A kristályvizek előállítása során a kőzetekbe, ásványokba vagy drágakövekbe zárt információ átkerül a vízbe. Az így informált vizek /külsőleg vagy belsőleg alkalmazva/ a kövekhez hasonló hatást fejtenek ki az emberi szervezetre. A lényeg  itt -természetesen- kizárólag a kőből származó információ, nem pedig a valamilyen módon vízbe került, kioldott anyag!  A kristályvizek előállításakor egyáltalán nem kerül a vízbe oldott anyag, vagy csak elenyésző mennyiségben. A víz tehát anyagát tekintve ideális esetben nem változik meg, valamiféle különbség mégis érzékelhető. Az íze lágyabb, frissebb, zamatosabb lesz -mindig attól függően-, hogy milyen vizet milyen kővel energetizáltunk. A kristályvizekben még a csíraképződés is lassabb, ezek tehát hosszabb ideig megőrzik frissességüket.

 

Ivóvízként használt kristályvíz

A kristályvizeket egyrészt /speciális hatás nélküli/ ivóvizünk minőségének  javítására, másrészt /mint speciális hatású "informált vizet"/ gyógyszerként használhatjuk. A hegyikristály tekinthető annyira semlegesnek, hogy speciális hatás nélküli víz előállítására használhatjuk. Adható mellé rózsakvarc és ametiszt, így vizünk elveszíti semlegességét, viszont a hordozott és átadott információk hatására jótékony hatású "wellness-italt" kapunk.

Ezek a kristályok csak akkor igazán hatékonyak, ha a felhasználásukkal készült kristályvizet hónapokig rendszeresen fogyasztjuk. Ezt a három követ "ivóvízjavítónak" nevezik, ám az elnevezést nem szabad félreérteni! A drágakövek csupán információval látják el a vizet, nem helyettesítik a víztisztítási vagy szűrési eljárásokat.

Gyógyszerként használt kristályvíz

Ha a kristáyvizet gyógyszernek készítjük, akkor nem a vízminőség, hanem egészségi állapotunk javítása a cél: a kristályvíznek ebben az esetben elsősorban gyógyító hatással kell rendelkeznie, és nem folyamatos, hanem adagokban történő fogyasztásra, esetleg külső kezelésre készül.

A kristályvíz alkalmazása külsőleg:

Külsőleg alkalmazva néha hasznosabbak, mint a kövek, hiszen amig előfordulhat, hogy egy kristály nehezen helyezhető el a kívánt testfelületen, addig a kristályvíz ecsetelésre, borogatásra vagy akár fürdőként is könnyedén alkalmazható. Például az ametiszt vizet -bingeni Szent Hildegárd nyomán- hagyományosan bőrápolónak és arcvíznek használták. Az aventurinnal és prázemmel energetizált víz enyhíti a napfény okozta leégést és a könnyebb égési sérüléseket. Rodonittal vagy mookaittal kitűnő sebgyógyító szer készíthető amit szórófejes flakonból lehet óvatosan a nyílt sebre fecskendezni. Kristályvizet keverhetünk a fürdővízhez is. Az energetizálást ilyenkor tanácsos hosszabb ideig végezni, az intenzívebb hatás érdekében.

 

A kristályvíz alkalmazása belsőleg:

A kristályvizek testi és lelki panaszok enyhítésére szolgáló belső alkalmazását természetgyógyász vagy terapeuta rendeli el. Ezek a szerek ugyanolyan szabályok betartása mellett vihetők be a szervezetbe, mint a többi orvosság.

1. Győződjünk meg arról, hogy a megfelelő követ választottuk-e! A külsőleg alkalmazott kövek ugyanis gyorsan eltávolíthatók, ha nem kívánt vagy túl erős reakciót váltanak ki, szemben az elfogyasztásra szánt kristályvizekkel, amelyeknek - más belsőleg alkalmazott orvossághoz hasonlóan- fogyasztójuk egyszerűen ki van szolgáltatva. Kisérletezésre épp ezért a külső kezelésre használt kövek javasoltak. A belsőleg alkalmazott kristályvizek roppant gondosságot és odafigyelést igényelnek, alkalmazásukhoz feltétlenül ajánlott a szaktanácsadás.

2. Ügyelni kell a megfelelő adagolásra, ugyanis bizonyos kristályvizek -intenzív hatásuk miatt- csak kis mennyiségben fogyaszthatók /pl. a méregtelenítésre használt krizopráz víz/, mig más vizek /pl. a szélhűdés esetén javallott gyémántvíz / alkalmazásánál nincs mennyiségi korlátozás.

3. Ugyancsak figyelembe kell venni az esetleg fennálló súlyos testi és lelki betegségeket, a várandósság vagy a homeopátiás terápiák időszakát, és adott esetben egyeztetni kell a kezelőorvossal vagy terapeutával.

A fenti alapszabályok figyelembevételével a kristályvizek kitűnő gyógyszerek lehetnek, amint ezt a hagyomány és a modern vizsgálatok egybehangzóan igazolják.

 

A víz minőség

Minél kevesebb oldott anyagot tartalmaz a víz, és előzőleg minél kevesebb információs hatás érte, annál könnyebben veszi át a kristályok információit. Az információfelvételt a magas nyomás is nehezíti, ezért a vezetékes víz kristályvíz készítésre kevéssé alkalmas. Az alapanyagként használt víz természetesen káros anyagokat sem tartalmazhat!

Kristályvíznek alkalmas:

- a gránit, gneisz, homokkő és vulkáni kőzetekből feltörő, ásványi anyagokban szegény forrásvíz.

-az üvegekben palackozott, ásványi anyagokban szegény ivóvíz.

-az aktívszén-szűrős víztisztítóval tisztított vezetékes víz.

-a fordított ozmózissal tisztított vezetékes víz.

 

Kristályvíznek nem alkalmas:

-ásványi anyagokban gazdag forrás- és vezetékes víz.

-a műanyag palackos víz.

-a szűretlen vezetékes víz.

 

A kristályminőség

Jó minőségű kövek használatával a kristályvíz minősége is jobb lesz. Érdemes az alábbi szempontokat figyelembe venni:

Minőségi jelek: mindig azokat a köveket részesítsük előnyben, amelyeken jól láthatók természetes jellemvonásaik, vagyis szinük, rajzolatuk, tisztaságuk, átlátszóságuk, fényük, csillogásuk, bizonyos esetekben kristályformájuk, stb.

Valódiságuk: a felhasznált kövek legyenek valódiak és megmunkálatlanok. A megmunkálás /sugárkezelés, égetés, színezés, műviaszolás/ megváltoztatja a kövek hatását, a szintetikus úton előállított kristályok pedig más tulajdonságokkal rendelkeznek, mint természetes mintaképeik. Kristályvíz készítéshez a kristályutánzatok szóba sem jöhetnek!

Megfelelő formák: a legalkalmasabbak a kristályok és a nyerskövek, de ezeket a hozzájuk tapadó anyakőzettől minden esetben meg kell tisztítani, nehogy az beszennyezze a vizet, vagy megváltoztassa a kristály hatását. Foglalat nélküli csiszolt kristályokat, forgódobban koptatott vagy előkoptatott görgetegköveket is használhatunk: így nem kerülnek a vízbe lepattant szilánkok.

Viaszozott és olajozott kövek: az ékszerként használt köveket, kristálykavicsokat és egyes nyersköveket is gyakran kezelik viasszal vagy olajjal. Ilyen felületkezelt kövek nem alkalmasak kristályvíz készítésére!

Méret és felület: a vízbe helyezéssel, főzéssel és gőzöléssel készült kristályvizek esetében a kristzályvíz intenzitása a kövek és a víz érintkezési felületének nagyságától függ. Minél nagyobb ez a felület, annál gyorsabban adódik át a hordozott információ, s annál hatékonyabb lesz -egy bizonyos idő múlva- a kristályvíz. Ezért intenzívebb a sok kis kő hatása a kevés nagy hatásánál, illetve ezért intenzívebbek a durva felületűek a természetüknél fogva sima vagy emberkéz által simára csiszolt köveknél.

Vigyázat méreg!

Külsőleg bizonyos kristályok minden további nélkül alkalmazhatóak, viszont vízbe helyezve, főzve vagy gőzölve méreganyagok válhatnak ki belőlük. Ezért ezek a kövek az említett eljárásokhoz nem használhatóak. Alkalmazásuknál csak olyan indirekt eljárások jöhetnek szóba, amikor közvetlenül nem érintkezik egymással a víz és a kő /ilyen például a kémcsöves módszer, vagy a kristályok segítségével történő információ közlés/.

Az alábbi felsorolás arról tájékoztat, hogy melyik kristályt nem szabad közvetlenül vízbe tenni. A felsorolás azonban nem lehet teljes, mivel folyamatosan új kövek kerülnek piacra. Kétséges esetekben  mindenképpen figyelembe kell venni az alábbi szempontokat:

1. Azokat a köveket, amelyeket a szakirodalom nem nevez gyógyhatásúnak, nem szabad közvetlenül az ivóvízbe tenni vagy gyógyszerként belsőleg alkalmazni.

2. Kétes esetekben csakis olyan előállítási módokat szabad alkalmazni, amelyeknél a köveket nem kell közvetlenül a vízbe helyezni.

 

Közvetlenül nem helyezhetők vízbe:

Alunit /timsó/: nem mérgező, de vízben oldódó.

Anglesit: mérgező és vízben gyengén oldódó.

 Antimonit /sztibnit/: káros az egészségre.

Arzenopirit: mérgező lehet.

Atacamit: káros lehet az egészségre.

Auripigment: mérgező.

Azurit: káros az egészségre.

Azurit-malachit: káros az egészségre.

Azurit-pszeudomalachit: káros az egészségre.

Bunsenit: mérgező. allergén. Bőrrel ne érintkezzen!

Cerusszit /fehérólomérc/: mérgező.

Cinóber /cinnabarit/: erősen mérgező.

Cinóber-opál: az opálban található cinóberzárványok mérgezőek.

Citromkrizopráz /nikkel-magnezit/: káros lehet az egészségre, allergén. Bőrrel ne érintkezzen!

Durangit: mérgező lehet.

Eclipse /mészkő auripigmenttel/: mérgező.

Eilati kő /krizokolla-malachit-azurit/: káros az egészségre.

Eritrin: mérgező lehet.

Fiedlerit: mérgező.

Fluorit /szabad fluorral/: káros lehet az egészségre.

Galenit: mérgező és vízben gyengén oldódó.

Gaspéit: káros az egészségre, allergén. A bőrrel ne érintkezzen.

Greenockit: mérgező.

Halit /kősó, sókristály/: kis mennyiségben nem mérgező, de vízben jól oldódó.

Jamesonit: mérgező lehet.

Kalkantit /rézvitriol/: káros az egészségre. Vízben jól oldódó.

Kalomel: káros az egészségre.

Krokoit: mérgező.

Kuprit: káros az egészségre.

Lopezit: erősen mérgező! Már a bőrrel érintkezve is károsítja az eghészséget!

Malachit: káros az egészségre.

Millerit /sárganikkelkovand/: mérgező, allergén. A bőrrel ne érintkezzen.

Minium: mérgező.

Nickelin /vörösnikkelkovand/ mérgező, allergén. A börrel ne érinkezzen!

Olivenit: mérgező lehet.

Pirimorfit: mérgező lehet.

Proustit: mérgező lehet.

Pszilomelán és piroluzit: káros az egészségre.

Rauenthalit: mérgező.

Realgár: mérgező. Sötét zárt helyen tárolandó.

Szferokobaltit: káros az egészségre, allergén. A bőrrel ne érintkezzen!

Szkorodit: mérgező lehet.

Tetraedrit: káros lehet az egészségre.

Ulexit: nem mérgez, de meleg vízben gyengén oldódó.

Valentinit és senarmontit: káros az egészségre.

Vanadinit: mérgező.

Vas-nikkel meteorit: káros az egészségre, mérgező. A bőrrel ne érintkezzen!

Wulfenit /sárgaólomérc/: mérgező lehet.

 

A kristályvíz előállítása

A kövek megtisztítása

Alapos mechanikus tisztítás különösen az újonnan vásárolt vagy régóta nem használt kövek esetében fontos. Az energetikai tisztítás minden alkalommal nélkülözhetetlen. A legjobb, ha a folyamat során az alábbiak szerint járunk el:

A mechanikus tisztítás, vagyis az alapos átkefélés az első feladat. A makacs szennyeződéseket lehetőleg biológiai (!) tisztítószerrel távolítsuk el., majd a köveket hideg folyóvíz alatt öblítsük le.

A Fertőtlenítés, ha tömény alkohollal végezzük, elejét veszi a csíraképződésnek. Mivel az alkohol lassítja az információfelvételt, ezért a köveket a fertőtlenítés után újra alaposan le kell öblíteni hideg folyóvíz alatt. A kezünket is alaposan mossuk meg.

Az energetikai tisztítás két lépésből áll.Az első a kiürítés. amelynek során a köveket hideg folyóvíz alá téve levezetjük azok felvett és tárolt energiáit. Második lépés a tisztítás, amikor az idegen hordozott információkat távolítjuk el.

A kiürítés abból áll, hogy a köveket körülbelül egy percig hideg folyóvíz alá tartjuk, s közben a hüvelykujjunkkkal erősen végigdörzsöljük. Egy idő után érezhetően megváltozik a kövek tapintása: már nem csúszik rajtuk olyan könnyen az ujjunk.Ekkor befejezhetjük a kiürítést.

A felvett idegen információk eltávolítására a legcélszerűbb ametiszt-drúzát /vagy drúzadarabot/ használnunk. A kiürített köveket legalább két órán keresztül hagyjuk ezen a "kristálymezőn". Az ametisztkristályok csúcsainak kisugárzása megsemmisíti a kő által felvett idegen információkat. A köveket akár hosszabb ideig is hagyhatjuk a drúzán: a legbiztosabb az lenne, ha 8-12 órán keresztül pihentetnénk őket itt. Az információ-eltávolítás időtartamának elvileg nincs felső határa.

 

A víz és az edény

A kristályvíz készítéshez használt edény, felirat, cimke és gravírozás nélküli alaposan megtisztított üvegedény legyen. Ebbe helyezzük a szükséges köveket, majd ráöntjük a vizet. 

Előállítási módok

A kristályvíz előállításának hét módja van: mindegyik módszernek megvannak az előnyei és hátrányai. Az egyéni érdeklődéstől, a rendelkezésre álló időtől, a víz intenzitásával szemben támasztott követelménytől és még számos tényezőtől függ, hogy számunkra melyik módszer a legideálisabb.

Az energetizáló kő közvetlen vízbe helyezése

Ennél a módszernél a fizikailag és energetikailag alaposan megtisztított köveket közvetlenül a vízbe tesszük, és az elkészült kristályvizet csak 2-8 óra elteltével szűrhetjük le. Ha az edényt ezután újratöltjük vízzel, akkor folyamatosan állíthatunk elő kristályvizet. A köveket ilyenkor legalább hetente egyszer ki kell venni, és megtisztítani őket.

Előnyei: egyszerű, szinte bárhol elvégezhető módszer.egy pohár víz és néhány kristály is elegendő hozzá.

Hátránya: a kövek és a víz közvetlen érintkezése miatt a mérgező vagy az egészségre káros kristályok és kövek használata tilos!

 

Főzés

A megtisztított köveket hideg vízbe tesszük. lassan melegíteni kezdjük, majd őt percig forraljuk. A köveket addig hagyjuk a vízben amig ki nem hülnek. Ezután a kész kristályvizet leszürjük. 

Előnye: forraláskor a víz elveszít minden korábbi információt, hűlés közben pedig sokkal intenzívebben veszi föl az új információkat. Így rövid idő alatt intenzív kristályvizet kapunk.

Hátránya: a kényes kövek főzés közben megcsúnyulhatnak, sőt méreganyagok is kiválhatnak belőlük. Ehhez nem mindegyik kő használható.

 

Gőzölés

A megtisztított köveket 30 percre egy zománcozott edényben forró víz fölé függesztjük, így a gőz lecsapódik a köveken és visszacsöpög az edénybe. Amint kihűlt, leszűrhető a kész kristályvíz.

Előnye: forralás közben a víz elveszít minden korábban tárolt információt, lecsapódás közben pedig intenzívebben veszi fel az új információkat. Így rövid idő alatt intenzív kristályvizet kapunk.

Hátránya: a kényes kövek ilyenkor is megcsúnyulhatnak, tönkremehetnek, sőt méreganyagok is kiválhatnak belőlük. Ehhez sem használható bármilyen kristály.

 

Kémcsöves módszer

A megtisztított köveket egy kémcsőbe rakjuk, majd így helyezzük bele a pohár vízbe. 4-16 óra múlva készül el a kristályvíz. Az edény újratöltésével ilyenkor is folyamatosan készíthető kristályvíz.

Előnye: ezzel az eljárással a mérgező illetve az olajjal vagy viasszal kezelt köveket is felhasználhatjuk, ezért, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban ezt a módszert válasszuk.

Hátránya :mivel a víz és a kövek között nincs közvetlen kapcsolat, a kristályvíz előállítása tovább tart, mint más módszereknél.

 

Információközlés kristályok segítségével

A megtisztított kövek információit világos, természetes hegyikristályokkal vezetjük a vízbe. A vezető kristály egyúttal fel is erősíti az információkat. Az így előállított kristályvíz már 15 perc múlva használható, kétórányi információközlés után pedig a hatása kifejezetten intenzív.

Előnye: ez a leggyorsabb és legintenzívebb eljárás, ráadásul mérgező vagy viaszozott kövek esetében is használható.

Hátránya: a kristályok az élükön keresztül is sugároznak információt, ez szétárad a környezetükben is ami nem mindíg kívánatos. Ezt az előállítási módot szabadban célszerű alkalmazni. Ha erre nincs lehetőség akkor bőrel vagy fekete selyemmel is leárnyékolhatjuk a kristályokat.

 

Kristálylapra állított vizespohár

A vizet - üvegpohárban- egy fizikailag és energetikailag alaposan megtisztított kristálylapra helyezzük. Ezzel a módszerrel 4-16 óra alatt készül el a kristályvíz..

Előnye: ez a módszer rendkívül egyszerű, ráadásul az olajjal vagy viasszal kezelt kristályokat is felhasználhatjuk.

Hátránya: az üvegpohár vastag alja lassítja az információfelvételt. A rendelkezésre álló kristálylapok választéka is véges.

 

Kristálytálkában készített kristályvíz

A vizet egy alaposan megtisztított kristálytálba töltjük. A kristályvíz 2-8 óra elteltével késznek tekinthető, de ennél hosszabb ideig is maradhat a tálban. Van lehetőség utántöltésre is, így a kristályvíz folyamatosan készíthatő.

Előnye: nincs szükség üvegedényre. Bizonyos kőfajták távoltartják az idegen hatásokat is.

Hátránya: a megmosott kristálytálakról először el kell távolítani a viaszt. A rendelkezésre álló kristálytálak választéka szintén véges,

 

Hatás és használat

A kristályvizek intenzív hatást fejtenek ki és igen széles körben felhasználhatóak, kezdve a tértisztítástól, a lemosásokon és a fürdőkön keresztül egészen a gyógyszerként történő fogyasztásig.

Külső felhasználás

Testre permetezés: sebek, viszketés, leégés vagy bőrbetegségek esetén  az adott bőrfelületre permetezzük a megfelelő kristályvizet.

Lemosás: a kristályvízzel való lemosás tisztítja és erősíti a bőrt és a szöveteket. A felhasznált kő fajtája szerint kifejthetünk a keringést serkentő, salaktalanító, méregtelenítő, anyagcsere serkentő, vagy regeneráló hatást. Ezért számítanak a bőr és arcvizek a kristályvizek leggyakoribb felhasználási területének.

Borogatás: a kristályvizeket sebek és sérülések /rándulás, zúzódás/, hegesedés, gyulladások, nyirokpangás és izomgörcsök esetén borogatásként is használhatjuk.

Fürdővízhez keverve: az intenzív hatású kristályvizet közvetlenül a fürdés előtt keverjük a fürdővízhez, így a fürdés közben fejti ki lazító, tisztító, élénkítő, vidító vagy érzéki hatását- mindig aszerint, hogy milyen kőből készült. 

 

Belső felhasználás

Fogyasztás: a belső felhasználás leggyakoribb formája a gyógyszerként történő fogyasztás. Ilyenkor a kristályvíz -az alapjául szolgáló kő tulajdonságainak megfelelően- minden síkon /testileg, lelkileg, mentálisan és szellemileg is/ kifejti a hatását.

Szájöblítés: a fogak, az íny, a száj és a torok problémáinak kezelése során a megfelelő kristályvízzel öblögethetünk és gargalizálhatunk, Ezzel a módszerrel a tapasztalatok szerint jó eredmények érhetők el a gyulladások, gombás fertőzések és sérülések gyógyításában.

Beöntés: a megfelelő kristályvízzel béltisztító beöntést is végezhetünk, elősegítve a bél méregtelenítését és tisztulását, a béltevékenység és a bélflóra szabályozását.

 

Mennyiség és intenzitás

A kristályvizek belső felhasználásának kiemelkedően fontos tényezője a megfelelő adagolás. Mivel a kristályvíz a szervezetbe kerülve fejti ki hatását, fogyasztása felelősséget jelent. A testbe juttatott kristályvíz gyakran sokkal gyorsabban és intenzívebben hat, mint a külsőleg alkalmazott gyógykristály.

Annak érdekében, hogy ráhangolódjunk a kristályvíz hatására, ajánlatos a fogyasztását lassan, rendszeresen magunkhoz vett kis adagokkal kezdeni. Így jól megfigyelhető a hatása, és könnyen megállapítható a személyre szabott adagolás is.

Támpontként tájékoztató a helyes adagoláshoz:

Hatékonyság                                                Kezdeti adag                                                                Maximális adag

Intenzív hatású kövek                                   20 ml /1 likőröspohár/                                                     0,2-0,5 liter /1-3 vizespohár

Erős hatású kövek                                         0,2-0,5 liter                                                                    1 liter

Enyhe hatású kövek                                       0,5-1 liter                                                                       korlátlan

A kezdeti adag általában 1 hét alatt emelhető fel a kezdeti adagról, a maximális adagra. 14 év alatti gyermekek a megadott mennyiség felét fogyasszák!

Betegségeket és lelki panaszokat ezzel a módszerrel természetesen csak a kezelőorvos, természetgyógyász vagy terapeuta tudtával és beleegyezésével kezelhetünk. A kristályvizet ilyenkor az általa megállapított adagolás szerint fogyasszuk.

Az adagolás ritmusa

A mennyiség mellett az adagolás rendszeressége is nagyon fontos szempont. Ha a kristályvíz hatását fokozni akarjuk, vegyük figyelembe az egyes szervek napi ritmusát is. Szervóra.

Az első reakciók

"Első reakció"  a tünet vagy a lelki probléma átmeneti erősödését jelenti. A kristályvízzel történő kezelés során előfordulhat. Ez a gyógyulás előjele, viszont kellemetlenm is lehet. Ilyenkor célszerű az adagolást átmenetileg felfüggeszteni, vagy csökkenteni.

Ellenjavallatok

Testi betegségek: súlyos betegségek, különösen szív-és keringési problémák, idegbántalmak, súlyos fertőzések és gyulladások, valamint életveszélyes komplikációkkal fenyegető betegségek esetén kizárólag a kezelőorvossal és természetgyógyásszal egyeztetve szabad kristályvizet fogyasztani. 

Lelki panaszok: szintén csak a terapeutával egyeztetve szabad fogyasztani.

Terhesség:  terhesség idején ajánlatos inkább enyhe hatású kristályvizeket fogyasztani. Bizonyos kristályok, például az achát a borostyán, a dumortierit, a holdkő, a kalcedon, a rózsakvarc vagy a rózsaszín turmalin (rubellit) kimondottan jó hatással vannak  terhességre, tehát kristályvízként ilyenkor is fogyaszthatóák, de feltétlenül a fokozatosság és mértékletesség elvének betartása mellett, naponta csak 1-3 pohárral. Más kristályokat inkább csak külsőleg használjunk.

Homeopátiás terápia: homeopátiás kezelés mellett csak a kezelőorvos vagy természetgyógyász tudtával fogyasztható kristályvíz.

Kristályvíz keverékek

Ügyeljünk arra, hogy csakis olyan köveket használjunk, amelyek alkalmasak  a kristályvíz készítésére. A keverékek legfeljebb 5 követ tartalmazzanak. A tapasztalat szerint 2-3 kő is elegendő. Ha igazán harmonikus hatású kristályvíz keveréket akarunk készíteni, feltétlenül vegyük figyelembe az alábbi szempontokat is:

Halgassunk az intuiciónkra: tegyük magunk elé a felhasználni kívánt köveket és hangolódjun rájuk. Mit érzünk? - Ha harmóniát akkor használhatjuk a köveket. Ám, ha zavart, akkor bizonyos kövek elhagyásával vagy hozzáadásával egészen addig változtatnunk kell  a kombináción, amíg az  öszeállítást egyértelműen harmónikusnak nem érezzük.

Egymással rokon köveket kombináljunk: igazán hatékonyan az "ásványtanilag rokon" kövek kombinálhatók.

 

Megbízható kristályvíz keverékek

Egy kristálytiszta kombináció:  Ametiszt és hegyikristály.

E két kvarc egyesített információja elősegíti a szellemi tisztaságot.

Egy alapkeverék: .Ametiszt, hegyikristály és rózsakvarc.

Elhatárolódás és önrendelkezés: Heliotróp, nefrit,és szerpentin

Építő folyamatok és elhatárolódás. Epidot, nefrit, óceánachát éás zoisit.

Felszabadulás és megbocsátás: Mookait, obszidián és rodonit.

Tudatosság és egyensúly: Hegyikristály, vörös jáspis és magnezit.

Védettség és bizakodás: Amazonit, dumortierit és rodonit.

Harmonikus egység: Krizokolla és turmalin.

Mozgásban lenni: Kalcedon, mohaachát és opál.

Tiszta tudat: Gyémánt és hegyikristály.

Erő és alkalmazkodás: Dolomit, magnezit és szerpentin.

Megértés és tisztázás: Ametiszt, gyémánt, fluorit, topáz és fekete turmalin.

Életerő és őszinteség: Szodalit és hegyikristály.

Boldogság és életöröm: Nemesopál, napkő és aranytopáz.

Tanulás és öszpontosítás: Krizoberill, gyémánt és fluorit.

Szenvedély és gyönyör: Thulit, mookait és rózsakvarc.

Nyitottság és tágasság: Apofillit, akvamarin és rutilkvarc.

Érettség és megértés: Achát, hegyikristály és fakövület.

 

Részletes leírás megtalálható Michael Gienger - Joachim Goebel: Kristályvíz című könyvében, ami áruházunkban is megvásárolható.

A marokköveknél részletes leírás található, hogy melyik alkalmas kristályvíz készítésre és milyen módszerrel.

A marokkövek megtekinthetők itt->

 

 

Gyógyítóásvány © 2014