Kategóriák
Kiemelt termékek

Pirit és nappirit

Hozzárendelhető:

Csakra: napfonat- csakra

Nyugati csillagjegy: Oroszlán

Kínai csillagjegy: Majom

Elem: tűz

Szín: sárga, rézszínű, opak nagymértékben fényelnyelő.

Mineralógia: a kialakult kristályokat felvonultató piritcsoportocskák általában hidrotermális úton jönnek létre. A gumós és gömbölyded piritek, valamint a szabályos spanyol kocka üledékes úton alakul ki agyagban és szénben, a jól ismert piritnapok pedig az ilyen üledékek metamorfózisa által, tercier - elv szerint.

Mitológia: a pirit tűzkövet jelent, amely nevet arról kapta, hogy szikrákat vet, ha megütik valamivel. E tulajdonságát már a kőkorban is kihasználták tűzcsiholáshoz. Mivel "tűz lakik benne", mágikus amuletteket készítettek belőle. Gyógyászatilag pedig "melegítő kőként" használták.

Sajátosságai: a piritnek két fajtája van: a közönséges piritet a népnyelv helyenként ma is "macskaaranynak nevezi". A pirit egyik változata a nappirit, amelynek különleges formája a Napra emlékeztet. Ez, ellentétben a közönséges pirittel, minden irányba egyenletesen sugározza energiáját. A pirit az érzékeny, porózus kövek közé tartozik.

Gyógyhatás: elsősorban a légutakra és azok megbetegedéseire hatnak. Vérkeringési zavarok és visszerek esetében is alkalmazhatjuk őket. Erősítik a gyomor-bélrendszert, szabályozzák a bélműködést, így használhatók emésztési zavarok esetében, felfúvódás ellen, gyomorfájásánál és - görcsöknél, a gyomorsav szabályozására és gyomorhurut esetében. Minden területen fájdalomcsillapító hatású. Fáradtság esetén új energiát ad. Harmonizálja a napfonat- csakrát, segít önmagunk megismerésében, megmutatja betegségeink okát, és segít megszabadulnunk problémáinktól.

 

 

Gyógyítóásvány © 2014