Kategóriák
Kiemelt termékek

Opál

Hozzárendelhető:

Nyugati csillagjegy: Rák, Szűz, Nyilas, Vízöntő, Halak

Indián csillagjegy: Sólyom

Kínai csillagjegy: Bárány, Kakas, Patkány, Tigris, Nyúl

Elem: víz, levegő.

Szín: színpompásan csillámló, átlátszó, áttetsző, néha átlátszatlan.

Mineralógia: az opál szekunder elv szerint, kovasav-zseléből, annak vízveszteség általi megszilárdulása útján jön létre. A zselé kovasavcseppecskéiből így szilícium-dioxidgolyócskák alakulnak ki, amelyek között még legfeljebb 20 % bezárt víz és gáz marad. A golyócskák  fénytörése hozza létre az opál színpompás csillámlását. Kékes alapszín esetén (Ca+Fe) boulder- opálról, fehér esetén (Ca+Mg) tejopálról, fekete esetén (C+Fe) pedig feketeopálról beszélünk.

Mitológia: az opált egyaránt ismerik a szerencse és a balszerencse kövének is. A görög mitológia szerint Zeusznak a titánok felett aratott győzelmét követően hullajtott örömkönnyeiből jött létre. Míg az indiai mítoszok szerint a betolakodó istenek elől menekülő szivárvány-istennő megkövesedett testéből.

Opálfajták:

Gyógyhatás: sokrétű felhasználási területtel rendelkeznek. Erősítik a légutakat, csökkentik a vérrögképződést, hatnak a félelmek és a szorongás ellen. Apatikus állapotok esetében, ösztönző hatásuk van, hatnak a depresszió és az apátia ellen, oldják az emocionális gátakat. Alkalmazhatók vérrák és visszerek ellen, javítják a csontnövekedést, segítenek a gyomorpanaszokon, javítják az oxigénfelvételt, hatásosak ödéma ellen. Kiegyenlítik a testfolyadékokat, javítják a keringést, segítik a kommunikációt és a kreativitást. Segítenek felismerni és kifejezni igényeinket, élénkítik a képzeletet, segítik az állhatatosságot. Enyhítik a fájdalmakat, elmulasztják a bűntudatot, segítenek a szégyenlősöknek. A bölcsesség felé vezetnek.

 

 

Gyógyítóásvány © 2014