Kategóriák
Kiemelt termékek

Obszidián

A szembesülés köve

Hozzárendelhető:

Csakra: gyökércsakra.

Csillagjegy: Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő.

Indián csillagjegy: Bagoly

Kínai csillagjegy: Disznó, Patkány, Bivaly, Tigris

Szín: fekete, szürke, barna, zöld, sárga, áttetsző, átlátszatlan.

Minerológia: az obszidián magmás úton, kovasavban gazdag lávából alakul ki akkor, ha az túl gyorsan hűl le ahhoz, hogy bármiféle kristályos szerkezet is kialakulhatna benne (hősokk). Ilyenkor amorf "megdermedt olvadék" jön létre, gazdag ásványi anyag-, víz- és gázzárványokkal. Emiatt nevezik az obszidiánt vulkáni üvegnek. Az alapszíne fekete és általában átlátszatlan. Áttetsző, ún. füstobszidián csak idegen anyagokban igen szegény lávából jöhet létre, az ilyet szokták még az apacsok könnyének is nevezni. Szétszórt gázbuborékok jelenléte esetén ezüstösen (ezüstobszidián), vízbuborékok révén színesen (szivárványobszidián) csillog. Ha pedig mégis beindul az obszidiánban égy lassú kristályosodási folyamat, akkor apró, szürke földpát-zárványok alakulnak ki benne. Az ilyen példányokat nevezzük hópehely-obszidiánnak. Ha ez a kristályosodás zavartalanul folytatódhat, az obszidián végül akár teljes egészében is átváltozhat földpáttá. Magas vastartalom esetén néha barna foltok is kialakulhatnak - amely esetében ún, mahagóni obszidiánról beszélünk.

Gyógyhatás: az obszidiánok antibakteriális hatásuknak köszönhetően gyorsítják a sebek gyógyulását, és hatásosak a gyulladásokkal szemben. Pozitívan hatnak allergia esetén. Minden síkon oldják és megszüntetik az energiaáramlás blokádjait. Jó földelők, félelmek és depresszió ellen is használhatók. - Fokozzák a vérellátást és erősítik a beleket. Élénkítik az emésztést. hatnak az egyensúlyzavarok, a frontérzékenység és az utazási (ill. tengeri) betegség ellen. Csont-, lágyék- és izomfájdalmak, ill. gyulladások esetén is hasznosak. 
Segítenek a sokk és a traumák feloldásában, a testi és lelki fájdalmakat pedig egyaránt elmulasztják. - Segítségével aktiválhatjuk tudatfelettinket, ill. emlékezetünkbe idézhetjük az elfojtott tudati tartalmakat.
Ezért az obszidiánt használva integrálhatjuk lelkünk elfojtott részeit is. Emellett segíti a tisztánlátás képességét.

A termékek megtekinthetők itt->

 

Gyógyítóásvány © 2014