Kategóriák
Kiemelt termékek

Malachit

A megoldások köve

Hozzárendelhető:

Csakra: minden csakra, különösen a szívcsakra

Csillagjegy: Bika, Mérleg, Skorpió, Bak, Vízöntő

Kínai csillagjegy: Kigyó, Kutya, Disznó, Bivaly, Tigris

Elem: föld

Színe: zöld, feketészöld áttetsző, opak (nagymértékben fényelnyelő)

Sajátosságai: a malachit nagyon érzékeny kő, lehetőleg ne érintkezzék vízzel, és ne tegyük a napra sem. Feltöltéséhez hematitot vagy hegyikristályt alkalmazzunk.

Gyógyhatás: a malachitot a gennyesedések és a gyulladások minden fajtája ellen használhatjuk. A túlerőltetett szem fáradtságát is enyhíti. Általában javítja a látást. A malachit erősíti a hasnyálmirigyet és segíti a szervezet méregtelenítését és savtalanítását. Aktiválja a test öngyógyító folyamatait.
Hatással van a szívcsakrára, erősíti a szívizomzatot, egyenletesebbé teszi a szívritmust. Hatásos szívgyengeség, szívfájás, szívneurózis és erős szívdobogás esetén. Női panaszok, fájdalmas menstruáció vagy menstruációs zavarok esetében szintén használhatjuk, de szülés megkönnyítésére is alkalmas. A malachit férfiaknál és nőknél egyaránt fokozza a termékenységet. A kólika különféle fajtáira és a görcsös fájdalmakra nézve a malachit lazító, oldó hatású. Porckorongproblémák vagy sérv esetében erősíti a gerincoszlopot. A malachit segítségével feloldhatjuk a lelki blokádokat is, a kő ezzel is segíti a szellemi fejlődést. A lélek világa feltárul, s betekintést enged az álmokba. Az elfojtott érzelmek tudatosulnak, a lelki sebek begyógyulnak. A malachit mindig visszavezet lelki egyensúlyunkhoz, harmóniánkhoz.

Mitológia: mindig és mindenhol a nők köve volt, és minden kultúrában valamilyen istennőnek szentelték. A csábítás, az érzékiség, a szépség, a kíváncsiság, az esztétika és a zenei művészet jelképe volt. A mennyország kövének számított, - amiből aztán később azt vezették le, hogy itt a földön gyakorlatilag hozzáérni sem szabad. Egyes helyeken még napjainkban is ördöginek tartják. Menstruációs panaszokat enyhítő és szüléskönnyítő hatása a középkor óta ismert. Ezért nevezi a népnyelv a mai napig is bábakőnek.

A termékek megtekinthetők itt->

 

Gyógyítóásvány © 2014