Kategóriák
Kiemelt termékek

Magnezit

Hozzárendelhető:

Csakra: Szakrális csakra

Nyugati csillagjegy: Kos

Kínai csillagjegy: Sárkány

Elem: levegő

Szín: fehér, szürke, sárga, barna, áttetsző, gyakran márványos

Mineralógia: a magnezit túlnyomórészt üledékes úton, magnéziumtartalmú kőzetek mállása során jön létre, magvas, mésszerű halmazokat alkotva. Ritkábban hidrotermális oldatokból hoz létre kristályokat.

Gyógyhatás: ez a kő óriási segítség a súlyproblémákkal küzdő emberek számára. Segít a fogyásban, mert élénkíti az emésztést és a szervezet méregtelenítését, ezenkívül erősíti a hasnyálmirigyet, és csökkenti a koleszterinszintet. Használhatjuk emésztési problémák vagy gyomorfájás esetén is. Feltölti a szervezet magnéziumraktárait. Az izomzat számára is igen  jó szolgálatot tesz, görcsoldóan és izomlazítóan hat. Gátolja a véralvadást, megelőzi  az erek és a szövetek elmeszesedését, kitágítja a koszorúereket. Ebből fakadóan kiválóan alkalmas a szívinfarktus megelőzésére is. Emellett erősíti a fogakat, a szívet és az ereket. Fejfájás, reumatikus megbetegedések és neuralgia esetén is része lehet a kezelésnek. Segíti az ellazulást.

Lelkileg: nyugtatóan és ellazítóan hat, idegesség, félelem és ingerültség esetén is segít. Fokozza a lelki terhelhetőséget, türelmessé tesz.

 

Gyógyítóásvány © 2014