Kategóriák
Kiemelt termékek

Kristályok karbantartása

A nemeskövek kiválasztása

A köveink, kristályaink kiválasztása mindig intuitív úton történjék. Az a megfogalmazás is elhangzik, hogy nem mi választjuk a köveket, hanem ők választanak minket.

Kövek választásánál minden esetben a megérzéseinkre hagyatkozzunk. Csukjuk be a szemünket, lazítsunk, majd nyissuk ki, és nyúljunk azért a kőért, amelyik a legelső pillantásra megfogott. Ne hagyjuk befolyásolni magunkat. Amelyik ásványra szükségünk van, kezünkbe véve kellemes érzést vált ki, amíre nincs szüksége a szervezetnek, az hideg, taszító marad. A kiválasztott nemeskövet használat előtt és után mindig tisztítani kell.

A nemeskövek tisztítása:

Mivel a nemeskövek és kristályok rezgéshordozók, ez azt jelenti, hogy különböző "idegen" információkat és energiákat is tárolnak és közvetítenek, ezért minden esetben használat előtt és használat után meg kell tisztítanunk ezektől az információktól. Számos tisztítási eljárás létezik, melyek közül kiválaszthatjuk a nekünk leginkább megfelelőt, a legkönnyebben megvalósíthatót.

Vízzel történő tisztítás:

Helyezzük a követ kb 15 percre enyhén folyó hideg víz alá. Ha lehetőségünk van, úgy a természetben található tiszta vizeket is felhasználhatjuk, pl. folyó, forrás, patak, tenger, ilyenkor azonban tegyük hálóba, zsákocskába, hogy a víz ne sodorja el.

Földel történő tisztítás

Tiszta alkalmas helyet válasszunk és ássuk el a köveket a földbe, és hagyjuk ott nyugodtan hét napon keresztül, majd ássuk ki és mossuk le.

Füstöléssel történő tisztítás

Ehhez is természetes füstölő anyagot, mint pl. zsálya, mirha vagy füstölőpálcikák, cédrus, szantálfa stb. használható. Helyezzük a köveket a füstölgő anyag fölé úgy, hogy a füst körbejárja a köveket.

Sóval történő tisztítás

Ehhez csak eredeti tengeri sót használhatunk. Töltsünk meg egy poharat félig sóval, tegyük rá az ékszert /különösen az öröklött köveket, melyet rendszeresen viselt a tulajdonosa/, majd töltsük fel sóval a poharat. Ezt a poharat tegyük egy sötét helyre és fedjük le. Három nap múlva vegyük ki a köveket és a sót öntsük ki. Ezt a sót többé már tisztításra  vagy egyéb célra ne használjuk fel. A tengeri sót vízzel is keverhetjük 1/4 rész só és 3/4 rész víz, így használhatjuk tisztító oldatként.

A "sómódszer" nem használható ezüst vagy más fém ékszerek esetén, mert ezeket megtámadja a só.

Vizualizálás útján történő tisztítás

Itt a képzelőerőt hívjuk segítségül, mely szép és egyszerű módja a tisztításnak. A gondolataink erőt és energiát képviselnek. Minden cselekedett és alkotás végső soron a gondolatainkból ered. Gondolatban felépítjük elképzeléseinket, és csak ezután történik meg a gondolatoknak az anyagi világba való átültetése.

Kezeinkből formázzunk kagylót, melyben elhelyezzük a tisztítandó kövünket. Csukjuk be szemünket és lelki szemeinkkel képzeljünk el egy vízesést vagy hegyi patakot. Képzeletben tartsuk kezünket a kővel a víz alá. A víz keresztül folyik a köveken és magával viszi a kőben levő idegen anyagokat, információkat. Ezt a képet addig tartsuk meg, amíg azt nem érezzük, hogy elég tiszta lett a kő. Ezt a módszert alkalmazzuk minden olyan esetben, amikor más módszer nem áll rendelkezésünkre.

A nemeskövek és kristályok feltöltése.

A tisztítás után új energiákkal kell feltölteni a köveket. Ezt úgy tehetjük meg, hogy kitesszük a Napra, vagy vizualizálás útján töltjük fel.  Ennél a módszernél hasonlóképpen járunk el, mint a tisztításnál. Kezünkből kagyló alakot formálunk, benne a feltöltendő kővel, szemünket lecsukjuk, és képzeletben kezünket kinyújtjuk a Nap sugarai felé. Lelki szemünkkel látjuk, ahogy a nemeskövünk fokozatosan töltődik az új energiával. Ezt a képet addig tartjuk meg képzeletünkben, míg a feltöltődés végbemegy.

Összefoglalva a nemeskövek "karbantartása":

-az adott célnak megfelelő kristályok, nemeskövek kiválasztása

- a nemeskő, kristály tistítása

-a nemeskő, kristály feltöltése

-lecsukott szemmel lazítás

-koncentrálás a célra

-alkalmazása

-használat után a nemeskő, kristály tisztítása.

Gyógyítóásvány © 2014