Kategóriák
Kiemelt termékek

Türkiz

Az ambíció köve

Hozzárendelhető:

Csakra: torokcsakra

Csillagjegy: Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, Halak 

Indián csillagjegy: Vidra

Kínai csillagjegy: Kígyó, Kutya, Patkány, Tigris, Nyúl

Elem: víz, levegő

Színe: halványkék - halványzöld, átlátszatlan

Mineralógia: a türkiz szekunder úton, bevonatként és kőzetréstöltelékként jön létre, réztartalmú oldatok alumínium-foszfátban gazdag kőzetekre gyakorolt hatása nyomán.

Mitológia: Törökországról kapta a nevét, mivel itt találkoztak vele először az Európából érkező keresztes lovagok. Számos kultúrában tulajdonítottak neki átkok és rontások ellen védő hatalmat, és viselték is az erő, egészség és életöröm amulettjeként. A hagyomány szerint színváltozás útján a leselkedő veszélyekre is figyelmezteti hordozóját.

Sajátosságai: a türkiz a porózus kövek közé tartozik, nem bírja a közvetlen napsugárzást, Hatására kifakul, törékennyé válik.

Gyógyhatása: a türkiz hatása rendkívül sokrétű, leginkább azonban a torok tájékára és a légutakra van hatással. Használhatjuk köhögés és hörghurut, torokgyulladás, szamárköhögés, pszeudokrupp, mindenféle tüdőbetegségek, tüdőgyulladás, nyelési zavarok, megfázás, de akár pajzsmirigyműködés szabályozásának szükségessége esetén is. Rezgése megnyitja a torokcsakrát, ezért a türkizt a beszédhibák (például dadogás) javítására is használhatjuk, de arra is segítségünkre van, hogy megtaláljuk a megfelelő időben a megfelelő szavakat. Alkalmazhatjuk továbbá fogínygyulladás, fogínyvérzés, vagy ínysorvadás kezelésére. Hatással van ezenkívül az ízületekre és az izmokra, jó ínszalaghúzódás,- gyulladás vagy - szakadás esetében, használhatjuk izomláz, izommerevedés ellen is.
A türkiz segíti emellett a szervezet méregtelenítését és savtalanítását, így rendkívül jó hatással van a vesére is. Hátráltatja a hólyag vagy vesekövek kialakulását. Használatával felszívódnak az ödémák is.
Segíti a zsírégetést is, ezért jó hasznát vesszük, ha diétázunk. A türkiz segít elhatárolódnunk a lelki terhektől. Megszünteti az ingadozó kedélyállapotokat, a félelmet, depressziót, javítja a kedélyt, segít megőrizni energiatartalékunkat. Kimerült állapotban nagy segítséget jelenthet használata.
Tisztítja és erősíti az aurát, óv a negatív energiától és rezgésektől. Hajdan a fekete mágia hatásainak kiküszöbölésére használták. A türkiz helyreállítja a lelki harmóniánkat, erősíti intuíciónkat, s mivel hatására bensőleg megnyugszunk, mélyíti a meditációt is.

A termékek megtekinthetők itt->

 


 

Gyógyítóásvány © 2014