Kategóriák
Kiemelt termékek

Tigrisszem

A rátermettség köve

Hozzárendelhető:

Csakra: napfonat csakra

Csillagjegy: Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas

Kínai csillagjegy: Ló, Majom, Kakas, Disznó, Patkány

Elem: föld, némi levegő

Szín: sárgásbarna, aranybarna az áttetszőtől az átlátszatlanig.

Mineralógia: sólyomszemből jön létre, az eredeti krokidolitrostok oxidációja és limonittá való átalakulása útján. A tigrisszem tehát kvarcba ágyazott limonitrostokból áll.

Gyógyhatása: a tigrisszem erősíti a légutakat és a tüdőt, ezért meghűlés, köhögés, asztma, és bronchitis esetén segítheti a gyógyulást. Hatással van az ízületekre és a csontozatra is, alkalmazása csonttörés esetén ajánlott. Aktiválja a mozgásszerveket, hatásos azok merevségével szemben. A tigrisszem hatásos segítség az idegi betegségek esetében is, az ideggyulladástól az idegességig, idegerősítő hatású, de epilepszia és skizofrénia vagy paranoia, üldözési mánia és szellemi eltévelyedések ellen is hasonlóan jó segítség. Segít a stressz leépítésében. A tigrisszem pozitív hatást gyakorol az agyra és a koncentráló képességre. Aktiválja döntési képességünket, bátorságunkat és tetterőnket, segít a döntések meghozatalában és problémáink megoldásában. A tigrisszem révén feloldhatók az emocionális blokádok. Fájdalom csillapítóan hat. Gátolja az energiaáramlást a testben, ellensúlyozza az idegek túlingereltségét és a mellékvese túlműködést.
Amint az már ránézésre is látszik, e kőben többféle rezgés egyesül, így a segítségével megtanulhatunk távolságot tartani, s egy bizonyos sorrendet felállítani. A tigrisszem megfékezi a túláradó energiákat és izgalmakat. Mélységes belső béke és védettség, érzelmi mélység fejlődik ki hatására. Használatával kifejleszthetjük magunkban a mások iránti bizalom és megértés képességét. 

A termékek megtekinthetők itt->

Gyógyítóásvány © 2014